JOIS!

Today's makeup i tre steg

Här är resultatet när duktiga Ronja sminkade en fin dags makeup med contouring och en naturlig sotning på mig. Here we go! 

Steg 1. Först av allt för att få makeupen att sitta bra hela dagen behövs en primer till för ansiktet. Sedan använder Ronja två olika foundations som hon blandar för att få till rätt färg på mig. För att få till den jämna basen gäller det att massera in foundationen i hela ansiktet.

Eftersom vi har använt oss av en flytande foundation måste man använda ett puder efter, annars är det lätt att foundationen lägger sig i linjer/rynkor. På bilden nedan har jag foundation, concealer, puder och en rouge som appliceras på kindbenen mellan shadingen och under highlight så det smälter ihop. 


Steg 2. När man har lagt foundation och puder försvinner alla skuggor i ansiktet och man ser ganska "platt" ut, därför börjar ronja med contouring för att framhäva de naturliga skuggorna i ansiktet igen. Shading förminskar och det väljer ronja att applicera under kindbenen, pannan och på näsan. På kinderna lägger man skuggan precis under kindbenet för att skapa en skugga som får kindbenen att "sticka ut". I pannan kan man välja hur man lägger skuggan beroende på om man vill förstora eller förminska pannan. Samma sak med näsan då applicerar man shadingen hur man vill förminska eller förstora näsan. 

Highlight förstorar. För att framhäva kindbenen applicerar man den ljusa skuggan lite över kindbenen. I pannan applicerar ronja skuggan i mitten och utåt. Till sist på näsryggen. Tips! Om man vill få läpparna att se större ut så kan man applicera highlight lite över läppen också. 


Steg 3. I globlinjen lägger ronja en brun skugga och suddar uppåt så det inte blir en kant. På hela locket blev det en skimrig ljus skugga för att öppna upp ögat mer. Sedan appliceras Mascara, eyeliner och tillsist lite glans på läpparna.

Och här är resultatet! En fin vardagsmakeup och jag är verkligen supernöjd. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas