JOIS!

Tankar om framtiden

På senaste tiden har jag haft mycket tankar kring framtiden. Vad kommer att hända efter studenten? Kommer jag att flytta? Vad vill jag jobba med? Det är så mycket frågor och tankar som snurrar runt i huvudet just nu. Vissa vill börja plugga direkt medan andra vill ta ett uppehåll från allt som har med skolan att göra. Det som lockar mig mest är att ta ett sabbatsår och få göra lite vad jag vill. Jobba extra, prova på vuxenlivet och bara leva livet ett tag innan jag tar tag i verkligheten och läser vidare på universitetet. 

Nu är det ju trotsallt inte lång tid kvar tills vi faktiskt står där och skriker "För vi har tagit studenten, fyfan vad vi är bra!". Att ta studenten känns både skönt, pirrigt och skrämmande på samma gång. Jag är så van att veta exakt vad som ska hända och vill oftast ha allting planerat in i minsta detalj hela tiden, men nu kommer jag att stå inför massa val hit och dit och för första gången i mitt liv kommer jag inte att ha någon riktig plan för vad som kommer att hända och inte heller ha en aning om hur min framtid kommer att se ut. Det enda jag vet är att jag vill så himla mycket i livet, jag vill uppleva så mycket som möjligt, resa runt och träffa på nya människor. Jag vill lyckas i livet och känna mig stolt när jag sitter där som gammal och grubblar över livet. Jag har också tänkt mycket på vilka man fortfarande kommer att ha kontakt med och vilka som sakta men säkert kommer att försvinna ur ens liv. Folk kommer att flytta till olika håll och kanter och man kommer att splittras och skiljas åt trots att det kanske är det sista man vill. Det här skrämmer mig, även fast jag vet att man kommer fortsätta hålla kontakten med dem man verkligen vill så känns det lite i hjärtat att inte kunna få träffa alla sina närmsta vänner som man har haft vid sin sida i flera år precis när man vill.  

Jag tror iallafall det är extremt viktigt att alltid drömma stort och aldrig begräna sina drömmar eller låta blygheten ta över. Man måste våga ta ett steg ut i världen för att komma någonstans, och man ska aldrig ge upp föränn man nått sitt mål. För hur lång tid det än tar att uppfylla sina drömmar så kommer man någon gång att nå sitt mål, och det kommer vara så himla värt all tid och kraft som man har lagt ner för att komma dit. 

Ni som ska ta studenten, vad har ni för framtidsplaner? 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas