JOIS!

Ready for brighter times

Jag vill börja med att säga att jag skriver den här texten för att kunna hjälpa. För ingen förtjänar att må såhär.

Kanske kan jag hjälpa någon där ute att förstå vad som pågår med dem själva, och vad man kan göra innan det går för långt.

 

Jag har varit deprimerad till och från i ungefär åtta månader. Jag började bli deprimerad över mina egna misslyckanden och fel,

som jag inte kunde förlåta. Jag blev nedstämd och min självkänsla och mitt självförtroende bara försvann, jag kände mig totalt misslyckad. 

Mina vardagliga sysslor började kännas allt mer krävande. Jag visste inte själv att jag var deprimerad under den här tiden,

men jag visste att någonting var fel. Jag kände inte igen mig själv, jag var inte den där glada tjejen längre. Tillslut försvann även all min ork.

Jag tappade aptit för livet och saker som brukade göra mig glad gjorde inte det längre. Jag orkade knappt ta mig upp till skolan,

jag orkade inte heller umgås med någon. Jag kraschade totalt inombords och stängde inne alla mina problem och mig själv i en egen liten bubbla.

Att inte ha fått skratta så man får ont i magen eller känt sig 100% glad på månader tar verkligen på både kroppen och själen.

Visst är jag glad ibland men inte som förut. Det jag borde ha gjort tidigare innan jag hamnade här var att prata med någon.

Det är viktigt att få ut allt man mår dåligt över direkt så man inte går runt och håller det för sig själv,för det är då depressionen börjar ta fart. 

Jag har lärt mig att man måste lätta på hjärtat och prata ut om sina problem och det som tynger ner en, hur jobbigt det än tycks kännas.

Om det inte hjälper att prata med sina kompisar eller någon annan anhörig så ska man gå till en kurator eller terapeut direkt för att få hjälp,

och inte skjuta fram det som jag gjorde. För då blir det bara värre. Det är nu, första gången på länge som jag känner att allt börjar gå åt rätt håll.

Jag börjar sakta men säkert att känna igen mig själv. Jag har helt enkelt fått accepterat att jag har mått dåligt och att jag har gjort mina misstag, 

för man kan inte gå runt hela livet och älta någonting som redan har hänt, man måste lära sig av sina misstag och gå vidare.

Det är väldigt viktigt att umgås med människor som sprider glädje och ljus i vardagen, människor som boostar dig och ger som ger energi.

Man måste dessutom tänka på att alla dagar inte kan vara på topp jämt. Alla har vi up and down perioder men för det får man inte ge upp. ♥

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas